Vyhledej
Florbal > Sport > florbal

Vydřené vítězství florbalového Áčka v Kolíně

Redakce, / 7.02.2023, Dvůr Králové nad Labem, florbaldknl.kralovedvorsko.cz
Nečekaně těžký zápas čekal Sokoly s posledním Kolínem. Dvoráci ale i přesto, že dvakrát prohrávali o dvě branky, dokázali vyrovnat a v poslední minutě rozhodnout zápas ve svůj prospěch!

FOTOGALERIE - Vydřené vítězství florbalového Áčka v Kolíně


Zápas začali lépe domácí, kteří zatlačili Dvoráky a ve 4. minutě se jim poprvé povedlo překonat Stibora. Vedení vydrželo Kolínu do 12. minuty, kdy se v přesilovce prosadil Pavel Kuneš. Hra se přelévala ze strany na stranu, a to více vyhovovalo domácím. Ti šli v 17. minutě do vedení po trefě Kukala a 9 vteřin před koncem třetiny odskočili Dvorákům dokonce na rozdíl dvou branek.

Druhou třetinu začali Sokolové tlakem, který střelou na zadní tyč proměnil v branku Šimon Říha. Bohužel, domácí dostali ve 26.minutě možnost přesilové hry, kterou využili a dostali se tak znovu do dvoubrankového vedení. Ve 32., respektive 33. minutě však přišly dva slepené góly Dvoráků. Nejprve se střílel obránce Kazda a po necelé minutě zavěsil téměř z půlky Ruda Suk. A za dvě minuty bylo ještě veseleji! To když se po Zíbrově přihrávce prosadil z brankoviště Karel Vašák.

Třetí třetina začala přesilovkou domácích. I ti dokázali početní výhodu využít a na tabuli tak znovu svítilo vyrovnané skóre. To vydrželo až do 59. minuty, kdy střelou tahem rozhodl Tomáš Zíbr. Ten stejný hráč se ale nechal necelou minutu před koncem podruhé v zápase vyloučit a nabídl tím Kolínu možnost srovnat. Kolín naštěstí třetí početní výhodu nevyužil a Dvoráci tak mohli slavit vydřené vítězství!

Konečný výsledek: 5:6 (3:1, 1:4. 1:1)

Kuneš, Říha, Suk, Vašák, Zíbr
Počet střel: 31:27

Hráč utkání domácí: Filip Pletka
Hráč utkání hosté: Tomáš Zíbr

Potlesk zaslouží i dvorské béčko! To v neděli odehrálo dva zápasy. V tom prvním porazili v derby trutnovské Áčko, kde kluci ukázali, že rozdělení na oddíly A a B neznamená vše. Dále se utkali s týmem Špindl Ubals TJ Spartak Vrchlabí. V tomto zápase se nepodařilo urvat další tři body do tabulky, ale bojovným výkonem body soupeři nedarovali nijak lehce.

Eduard Jirásko
Florbal DKnL

Další články Florbal DKnL

 
Vaše komentáře

Přečteno 89x