Vyhledej
Florbal > Sport > florbal

Všechny body florbalového víkendu zůstaly doma

Redakce, / 1.11.2022, Dvůr Králové nad Labem, florbaldknl.kralovedvorsko.cz
V 8. kole soutěže zavítal do haly ve Strži ve Dvoře Králové soupeř z nedalekých Všestar. Dvůr Králové vedl v utkání už o 6 branek, i přesto byl zápas dramatický až do konce.

FOTOGALERIE - Všechny body zůstaly doma

Jako první skórovali hosté, když zužitkoval ztrátu Královédvoráků Mikuláš Ryba. Po čtyřech minutách srovnal Janíček po skvělé přihrávce Havrana. O dvě minuty později se znovu prosadil Janíček, tentokrát po přihrávce jeho dvorního nahrávače Suka. A v 17. minutě to bylo už 3:1, když uzavřel Janíček hattrick.

Ve druhé třetině předváděli Dvoráci jednu hezkou akci za druhou. Jako první kapituloval Žák po výběhu od mantinelu a následné střele Zíbra, který čistou ranou vymetl pavučinky v jeho pravé šibenici. Ve 29. minutě využil přesilovku mladíček Vašák, ve 31. minutě skóroval za asistence Kuby Jebouska Šimon Říha a když o dvě minuty později zvyšoval už na 7:1 Karel Vašák, vypadalo to, že je hotovo. Ale to ani zdaleka nebylo. Ve hře 4 na 4 dokázal ještě do konce třetiny snížit hostující Moravec. Tim však třetina neskončila. Že tým skvěle funguje i jako parta, ukázali Dvoráci těsně před koncem třetiny, když jeden z hráčů hostí „osekal“ Stibora. Ten našel okamžitě zastání u řady hráčů, vznikla strkanice, ze které si jen díky shovívavosti rozhodčích odnesli oba týmy pouze trest 2+2 minuty za hrubost.

Třetina třetí tak začala ve čtyřech hráčích na každé straně. A Dvůr šel dokonce do třech, když padl další trest 2+2 minuty. Tentokrát se provinil Vašák, který trefil soupeře florbalkou do obličeje a spustil mu tím krev. Pak začala stíhací jízda hostů. Nejprve skóroval píše a dvě minuty po něm Klemš. Trochu větru z plachet jim však po povedené standardce sebral Denis Dlouhý. Jenže hráči Všestar se nevzdali a necelých 7 minut před koncem snížili dokonce na 8:6. Poslední slovo však měli Dvoráci, konkrétně Šimon Říha.

Kaňkou na zápase je nešťastné zranění Denise Dlouhého, který si na konci zápasu poranil koleno. Brzké uzdravení, Déno!

Příští týden se královédvorští Sokolové představí proti třetímu Liberci. O týden později pak budou ve Strži od 18 hodin hostit Kolín.

Konečný výsledek: 9:6 (3:1, 4:1, 2:4)
3x Janíček, 2x Říha, 2x Vašák, Zíbr, Dlouhý
Počet střel: 30:34 (9:13,13:6,8:15)
Hráč utkání domácí: Michal Krejcar
Hráč utkání hosté: Mikuláš Ryba
Počet diváků: 117


Komentář domácích Zíbr Tomáš (trenér): 

"Takhle si zkomplikovat zápas, to je docela umění. I přesto ale hlavně pochvala. Dobrá první třetina, skvělá druhá, o třetí psát nebudu :) Díky soupeři, rozhodčím a (opět) skvělým divákům za zápas!"

Další články Florbal DKnL

 
Vaše komentáře

Přečteno 162x