Vyhledej
Florbal > Sport > florbal

Atraktivní florbalový domácí zápas rozhodla ve svůj prospěch Slavia

Redakce, / 22.02.2023, Dvůr Králové nad Labem, florbaldknl.kralovedvorsko.cz
Mužské áčko uzavřelo v sobotu premiérovou divizní sezónu zápasem s lídrem soutěže Slavií Praha. Ta ve Dvoře po vyrovnaném průběhu nakonec dokázala zvítězit a stvrdit tak ligové vítězství. Letošní derniéru si nenechalo ujít více než 180 diváků.

FOTOGALERIE - Atraktivní zápas rozhodla ve svůj prospěch Slavia


Poslední představení áčka v letošní sezóně slibovalo kvalitní zápas už tím, o co oba týmy hráli. Hostující Slavia potřebovala vyhrát, aby udržela první místo v základní části. Domácí Dvoráci pak hráli o 5. až 8. místo. Tempo hry tomu od začátku odpovídalo, hra měla kvalitu i tempo a diváci se bavili. A po necelých dvou minutách se mohli poprvé radovat. Ruda Suk našel zpoza branky Karla Vašáka, který dokázal překonat gólmana Slávie střelou na bližší tyč. Ze hry měli o něco víc sešívaní a v 6. minutě to přetavili v branku. Učesaná hra na obou stranách přinesla řadu šancí, ujala se však až ta v 11. minutě, to když prostřelil Stibora po standardce Procházka. Ke konci první třetiny byla k vidění i první přesilovka, kterou však hosté nevyužili a do šaten se tak šlo za stavu 1:2.

Hned zkraje druhé části došlo k nepříjemné situaci. Stibor vybíhal pro dlouhý míček, který chtěl odkopnout a srazil se přitom s hostujícím útočníkem. Bohužel si přitom poranil koleno a musel střídat. V nelehké situaci dostal přednost před mladíkem Kučerou Pepa Němec. Skórovat se Dvorákům povedlo ve 22. minutě, a to zásluhou Petra Janíčka. Poté se vyznamenal několika skvělými zákroky Němec a na tabuli tak dlouho svítilo vyrovnané skóre. Tak tomu bylo až do 38. minuty, kdy šli do vedení Sokolové! Druhou branku v zápase se připsal Karel Vašák, později vyhlášený jako nejlepší hráč zápasu.

Třetí třetina slibovala hodně zajímavý florbal. Skóre se měnilo po 3 minutách, kdy se po ztrátě domácích v předbrankovém prostoru nejlépe zorientoval Ondřej Otáhal a srovnal tím skóre na 3:3. Začínalo se tak v podstatě od začátku a „nový start“ vyšel lépe Pražanům. Ti dokázali po kolapsu Dvoráků během minuty a čtvrt vstřelit hned 3 branky, a to už nevypadalo se Dvoráky dobře. O další dvě minuty přidala Slavia ještě jednu branku v přesilové hře a začínalo to zavánět debaklem. A to by byla vzhledem k průběhu velká škoda. A o věděli i hráči Dvora, kteří i přes nepříznivý výsledek „jezdili“ až do konce. A odměnou jim byla branka v 55. minutě, kdy vymetl Kovalovu šibenici Petr Janíček. Dvoráci ale znovu inkasovali téměř okamžitě po buly, a to určitě konečné skóre 4:8.

Velké poděkování patří všem partnerům královédvorského florbalu, mezi které patří:
Město Dvůr Králové nad Labem, Hořické trubičky Strix, Dent mode, Výkup palet Martin Jirásko, Milujeme dorty, Hostinec U Rudolfa III., Tana realitní kancelář, Ayeto Eco, Salming a Královédvorsko.cz.

Vaší podpory si velmi vážíme, děkujeme.

Fotogalerie
Pavel Kohout: https://eu.zonerama.com/pavelkohout/Album/9463236
Miloslav Knap: https://omero.rajce.idnes.cz/TJ_Sokol_Dvur_Kralove_-_FBC_Slavia_Praha_4_-_8/

Konečný výsledek: 4:8 (1:2, 2:0, 1:6)

2x Janíček, 2x Vašák
Počet střel: 23:27

Hráč utkání domácí: Karel Vašák
Hráč utkání hosté: Matěj Fulín

Komentář domácích Zíbr Tomáš (Trenér): Podávat takovéhle výkony celou sezónu, jsme v tabulce jinde. Parádní výkon proti vítězi divize. Škoda že jsme si znovu nechali dát několik branek během pár minut. Gratuluji soupeři k vítězství v divizi a přeji hodně štěstí v play-up. A děkuji divákům za zájem o florbal. Doufám, že byli spokojeni a v příští sezóně budou chodit zase.

Komentář hostů Otáhal Ondřej (Trenér): Super špíl před play-up. Fantastická divácká kulisa, soustředěný a nepříjemný soupeř. Ve druhé třetině jsme nechali domácí jít zbytečně do vedení a tak jsme museli ve třetí třetině trochu šlápnout. Aktivní přístup nám otevřel spoustu ofenzivních možností, které jsme konečně začali proměňovat. Slavíme tak zasloužené vítězství a především triumf v Divizi C!! Děkuji všem zúčastněným za zápas a těšíme se na boje o postup do Národní ligy.

Další články Florbal DKnL

 
Vaše komentáře

Přečteno 183x